Line-up

BOB UIT ZUID

Wees geprezen, gij uitverkorenen, gedoemden en gelukzoekers want hij is terug, den
verloren zoon Bob Uit Zuid die in het zweet zijns aanschijns een heilige tweede plaat heeft
geschapen en dat alleen maar omdat hij voor anderen leeft. Ja, ook voor jou.
Hij, Bob Uit Zuid, doet het allemaal voor ons, zijn discipelen die hij niet vervloekt en zes keer
zestien jaar door een brandend braambos laat kruipen maar die hij juist liefdevol omarmt in
een veelkleurige krans van licht: zijn nieuwe plaat en zijn overweldigende optredens.
Heilig is zijn nieuwe plaat, gemaakt met Sam en Sem, zijn trouwe dienaars in het Goede.
Louter barmhartigheid met een smerig Duivels randje. Het heeft Bob Uit Zuid behaagt om
zijn Heilige boodschap te komen verkondigen op de plekken waar de liefde al gewonnen
heeft: de poppodia, de popfestivals en desnoods op plekken waar Heilige liefde al sluimert
en slechts nog maar hoeft te worden aangeraakt door bezeten hiphop met een gitarist, een
bassist en een MPC.
Geef u over en durf u onder te dompelen in zijn woorden. Bob Uit Zuid heeft zijn tweede
plaat geschapen. Een heilig moment. En zo heet hij ook. Heilig.

THAMES

Thames is a brand new post-punk band centered around lead singer and guitarist Merlyn Baartman. With family ties to Suffolk, England, he is no stranger to British (and Irish) punk and new wave influences (including The Cure, Fontaines D.C. and IDLES). Although his UK predecessors have proven to be a great source of inspiration, it was only after he moved to Amsterdam that he realized how emotionally closed the British can be. Whilst struggling with the slowness of the emancipation of toxic masculinity and behavior, Thames makes sure to combine high energy morality with modern post-punk sound.

HIQPY

Wat als Kurt Cobain en Ariana Grande een Pokémon zouden krijgen? Dan krijg je zo ongeveer een Hiqpy: een wezentje dat tot leven is gebluft tussen de gore muren van een huisfeest in Amsterdam-Noord, dat soms nog wel eens vlammetjes wil spuwen van galmende adlips en fuzzy gitaren. Ontstaan aan het Conservatorium van Amsterdam heeft het viertal nog geen muziek uit, maar live met de grillige indie pop al veel zielen gewonnen. Het moet heel gek lopen als 2024 niet het jaar van Hiqpy wordt.

SILVER LAKE

Na een ontmoeting in de romantische, nachtelijke setting van een oude Amsterdamse kroeg, besloten Marleen Hoebe en Jesse Koch partners te worden in het leven - en later, de muziek. Dit werd de fundering voor het artistieke duo Silver Lake. Aangaande sound, kunnen parallellen getrokken worden met artiesten als Alexandra Saviour, Lana del Rey en The Last Shadow Puppets - evenals oude troubadours zoals Nancy Sinatra en Lee Hazlewood. Middels moderne productietechnieken hand in hand met oude analoge apparatuur, slaagt Silver Lake erin om een synthese te creëren van een vintage, doch eigentijds geluid.

THE KLITTENS

De Klittens zijn vijf muzikanten met een missie, ongetraind maar ongestoord. Een band voor wie een talent heeft voor vrolijke liedjes en droevige gevoelens. Hun muziek is een verrassende mix van indie-fuzz en DIY. Het resultaat: een repertoire dat reikt van donkere postpunk tot dansbare liedjes over oma’s.

Wat aanvankelijk begon als platform en creatieve uitlaatklep voor politieke ideeën, eindigde in een vriendengroep die uitgroeit tot een professionele band. Een avontuur waar elk van de leden altijd van had gedroomd, maar nooit had durven verwezenlijken. De bandleden zijn allemaal begonnen met weinig tot geen ervaring, dus elke stap die de band zet is een leerervaring. Hoe repeteer je? Welke uitrusting heb je nodig? Hoe kom je aan optredens? Hoe schrijf je een liedje? Deze DIY-aanpak maakt The Klittens tot een onvoorspelbare, maar leuke groep vrienden die klaar staan om elke nieuwe stap die ze zetten te ervaren.

De meiden kruipen langzaam uit de Amsterdamse underground scene: ze toerden door de UK met de Yorkse indierockband Bull, supportten SASAMI en Tacocat, en speelden shows met Nederlandse bands als Personal Trainer, Pip Blom en Global Charming. Eén ding is zeker: fuck niet met The Klittens.

De band bracht in 2020 hun eerste drie singles uit die ondanks de pandemie en beperkte mogelijkheden veel erkenning kregen. Er werd afgetrapt met ‘Manic Dixi Dream Girl’ (in eigen beheer uitgebracht), gevolgd door ‘Bleeding Gums’ (Permanent Creeps, UK) en ‘Liebe Resi’ (Geertruida, NL). Deze drie nummers kenmerken de allereerste studio-ervaring van de band in IJland Studio met producer Remko Schouten (Stephen Malkmus & The Jicks, Claw Boys Claw, Canshaker Pi).

In april 2022 hebben The Klittens hun debuut EP 'Citrus' (digitaal + vinyl) uitgebracht met daarop de singles 'Canned Air', 'Herkenbosch', 'Pristine Blue' en 'Benson'. Met Citrus presenteren The Klittens hun muzikale verkenning in het volle spectrum van zoet tot zuur. De EP werd internationaal zeer goed ontvangen en leidde tot een tournee door Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië. Nu zijn The Klittens bezig met het schrijven van nieuw materiaal dat naar verwachting in 2023 zal verschijnen.

JESPERJESPER

Jesperjesper is de nieuwe band rondom Jesper Albers, die je kunt kennen als drummer van rockband Paceshifters. Die band is in het verleden al eens te zien geweest bij ons onstuimige kleine broertje Beerland maar met Jesper Jesper begeeft hij zich in wat rustiger vaarwater. Dit keer speelt hij zijn eigen werk als zanger/gitarist ondersteund door zijn band bestaande uit Aimée Magsino (bas) Ruud Gielen (drums) en Jim Zwinselman (gitaar/pedalsteel). De debuut EP is in de maak en liefhebbers van Ryan Adams, Kurt Vile en Neil Young mogen daar reikhalzend naar uitkijken. Hieronder als duo al indrukwekkend, als kwartet nog grootser!