Line-up

TAMAR

T A M A R maakt poëtische popliedjes. Buitengewone verhalen over het alledaagse. Melodieus, persoonlijk, met ruimte genoeg op de stippellijntjes. 

In 2010 won ze als Tamar Lewis de jury- en publieksprijs van de Nootuitgang Groningen. In datzelfde jaar bereikte ze de finale van de Grote Prijs van Nederland in Paradiso. Ze speelde onder andere op het Bevrijdingsfestival in Groningen, Noorderzon, ESNS, in weelderige tuinen en knusse huiskamers. Ook was ze support act voor Jenny Lane, Rachel Sermani en Rue Royale. In 2012 bracht ze haar eerste EP uit, genaamd ‘Canvas’. Met de single ‘Nooit te weinig tijd voor een liedje’ (2015) stapte ze over op het schrijven in het Nederlands. 

In 2020 nam T A M A R deel aan het Drentsch Peil XL ontwikkelingstraject. Dit leverde haar een plek in de Hit The North selectie van ESNS op. Op dit moment werkt T A M A R aan een nieuwe EP, die in 2021 zal verschijnen.

Pop Singer/Songwriter

KUZKO

Rotterdams Synth-pop duo KUZKO is klaar om jou mee te nemen op een epische reis door hun eigenzinnige en vrolijke indie songs over high school drama’s en cliché liefdesavonturen. Live bouwen ze een feestje met hun 6-koppige band. Catchy melodieën worden door microfoons geroepen terwijl ze 80’s synths door je klokkenhuis pompen. Naast een energieke podiumpresentatie, nemen ze ook altijd ’s werelds zachtste mascotte mee: Kuzco de alpacaknuffel, waar de band tevens ook haar naam aan ontleend heeft.

Synthpop

HET GEZELSCHAP

Soms is het leven mooi
Soms zit het leven even tegen
Het is dood en verderf 
Het is geneuk en een slecht geweten

Soms druk op de borst
Soms is de ziel versleten
Soms enthousiasme en geluk
Of hoe dat ook mag heten

Soms kom je er mee weg
Soms moet je er voor boeten
Bewandel je dit pad

Doe Het Gezelschap dan de groeten

 

Het Gezelschap is: Jordy Dijkshoorn, Diggy Rast, Juno Rissema, Deon Custom en Stam des Bouvrie. Daar waar Swingbeat, Blues en het gesproken woord Synthpop, Electro en keiharde Hiphop ontmoeten.

Hiphop/Rap

FRED GOVERDE

De Groningse artiest Fred Goverde maakt catchy gitaarpop, geïnspireerd door het geluid waarmee bands als The Dandy Warhols en Eels weerstand boden aan de stoeremannenrock van de jaren '90. In nummers als Bijna Weer Verliefd en '3 Kwartier' zijn de koortjes en rammelende gitaren terug te horen, maar met een eigenwijze, jonge energie en messcherpe Nederlandse teksten. Over debuutsingle Bijna Weer Verliefd werd al lovend geschreven door onder andere Daniël Lohues : "Wat goed! Tekst, muziek, band. (…) Fred Goverde uit Groningen. Helemaal te gek!”, en Jaap Boots : "Echt top geworden. Hij is te kort, dat is altijd een goed teken. Heerlijke wilde-jonge-mensen-pop." In de zomer van 2020 nam hij zijn debuut-EP op met zijn band en producer Bernard Gepken ( Maaike Ouboter , Henny Vrienten , Rob Dekay ). Deze EP, getiteld 'goo-vur-duh', komt uit op 23 april.

Nineties Nederpop

PIP BLOM

De Amsterdamse Pip Blom is al sinds 2012 bezig met het schrijven, opnemen en releasen van haar eigengereide indie rockliedjes. Vier jaar later kwam haar debuut-EP uit en ze blijft de hongerige internationale pers maar voeden met aanstekelijke singles. Ondertussen vroegen Franz Ferdinand, The Breeders en Garbage Pip mee op tour en rijgt ze airplay en livesessies op BBC 6 Music en Radio One aaneen. In 2019 kwamen er nog meer dromen uit met de release van het debuutalbum Boat, een felbegeerde spot op Glastonbury en een headlinetour door Europa, Mexico en de VS. In de loop van 2021 kun je veel nieuwe muziek verwachten.  

Indie Rock

INSANE DELIRIUM

Insane Delirium is een jonge progressieve hardrockband  uit Emmen. Geïnspireerd door bands als Alter Bridge, Avenged Sevenfold, Trivium en Dream Theater creëert de Drentse formatie muziek met een stevige vibe.

Insane Delirium bestaat uit: Mika Linde (bass), Joey Wessels (lead gitaar), Liam de Groot (drums) en Madelief de Groot (gitaar en zang).

Met de ervaringen opgedaan in verschillende ontwikkelingstrajecten (Vaartslag, Popsport, Drentsch Peil XL) werkt de band op dit moment op gedreven en gepassioneerde wijze aan eigen werk waar dikke gitaarriffs, melodieuze solo’s en harmonie centraal staan. De band heeft een kritische kijk op de wereld en is niet bang om dat te uiten.

Progressive Hardrock

LIQUID SPIRITS

Liquid Spirits, opgericht in 2005, is een indie soul band van het producers-duo Wiboud Burkens (toetsen) en Manuel Hugas (bas). Hun eigenzinnige sound is onconventioneel en experimenteel en drang tot vernieuwende soul-muziek is beïnvloed door artiesten als Kendrick Lamar, Miles Davis, Anderson Paak en A Tribe Called Quest.
Liquid Spirits bracht 3 albums uit. Alle drie vanuit een heel ander concept en diverse
samenwerkingen, maar toch duidelijk met de ‘Liquid Spirits’-sound. Hun laatste album, ‘Evolution of the New Spirit,’ dateert uit 2017: een experimenteel, instrumentaal groove-album met aankomend drumtalent Gino Cochise.
Burkens en Hugas hebben allebei hun sporen in de internationale soul-wereld ruimschoots verdiend. Zo waren er naast Liquid Spirits veelvuldige samenwerkingen en tours met Leon Ware (componist Marvin Gaye/Michael Jackson) en rapper Phonté Coleman (Little Brother). Ook schreven en produceerden zij het nummer ‘Tragic Inevitability’ van meervoudig Grammy-winnares Lalah Hathaway.
Tijdens de schrijfsessies ontstond een ijzersterke synergie met de gerenommeerde soul-zanger en tekstschrijver Ivan ‘vAn’ Peroti. De gelaagde en spannende productie van Hugas en Burkens in combinatie met Peroti’s maatschappij-geëngageerde teksten, eigenzinnige zangstijl, creativiteit en fantastische stem zal opnieuw leiden tot een onderscheidend soul album; authentiek en wars van compromissen.

Indie Soul