Programma SPY bekend

Programma SPY bekend

SPY festival verzamelt al jaren het meest spraakmakende talent uit de regio en de rest van Nederland. In de 2021 programmering is er wederom een jonge, talentvolle selectie gemaakt met een noordelijk sausje. Opkomend Drents talent TAMAR opent het festival met haar verstilde liedjes en zet gelijk de toon voor het relaxte middagprogramma. Fred Goverde neemt daarna het stokje van haar over. De Groningse pop rock van Goverde is catchy, bevat prima riffjes en bezingt in de Nederlandse taal alles waar een jonge man mee te maken krijgt. Voeg aan deze middag nog eens de indie soulformatie Liquid Spirits toe uit Amsterdam en je bent voorzien!

Traditiegewijs is het avondprogramma gereserveerd voor een versnellinkje hoger. Dat dit een ruiger randje heeft, bewijst gelijk al de progressieve hardrockband Insane Delirium. Deze Emmense band is opgenomen in het traject van Popsport NL en gaat dus lekker in hun ontwikkeling! Het knotsgekke indie-electronic duo KUZKO uit Rotterdam pakt het stokje over en houdt ongetwijfeld het tempo er in. Dat je dan als perfecte toegift nog Pip Blom en Het Gezelschap hebt, maakt het geheel helemaal compleet. Beide formaties zijn intussen niet meer weg te denken van Nederlandse festivals. Tijdens SPY hebben ze dus de kans om alvast warm te worden voor een warme zomer met betere tijden.